migraine onzekerheid

Elke dag is onzeker, komt er een migraine aanval of niet?

Docu: Het migraine experiment

Migraine komt voor bij ongeveer 15% van de bevolking, vooral in de actieve beroepsbevolking. Dikwijls krijgen mensen te horen dat er geen oorzaak kan worden gevonden voor hun migraine. Pijnstillende medicatie zou nog de enige uitweg zijn, met soms zwaardere migraine tot gevolg.

Mensen leven dagelijks met onzekerheid. "Kunnen ze vandaag rekenen op mij op het werk, geraak ik in de wagen om m'n kinderen op te halen, of zal ik ons etentje vanavond doorspartelen?"  Het sluimert altijd en overal. De aanvallen zijn hardnekkig en genadeloos. Heel wat mensen leven continu met hoofdpijn.

Het is onze volste overtuiging dat, als er geen medische oorzaak gevonden kan worden, er 2 mogelijkheden zijn: ofwel staat de wetenschap nog niet ver genoeg, ofwel is het een mentaal probleem. In beide gevallen kan je migraine sterk gereduceerd worden of zelfs helemaal weggaan

Geen vage woorden of wollige verhalen. We willen het aantonen door echte cases. Is het mogelijk om iemand die jarenlang geteisterd wordt door migraine snel en pijnloos te helen? Het is onze missie het antwoord op deze vraag te verspreiden onder het brede publiek. We zoeken nog steeds mensen.

ONTVANG DE DOCU GRATIS IN JE MAILBOX BIJ DE LANCERING

Kan dit jou helpen?

Ben je gemotiveerd om je migraine alsnog aan te pakken en heb je zin om deel uit te maken van deze documentaire? Inspireer anderen en stel je kandidaat!

Of liever persoonlijk (en anoniem) geholpen worden? Doe dan de test en ontdek of je in aanmerking komt.

Glenn's visie over hoofdpijn

Als je naar de dokter gaat is de eerste vraag meestal: "Waar doet het pijn?". Je doel is dan ook die pijn weg te krijgen. Maar pijn werkt als een boodschapper.

Als je in je vinger snijdt, dan geeft de pijn een duidelijke boodschap: "Trek dat mes weg!". Zodra je dat doet is het doel bereikt en vermindert de pijn meteen. Als de nodige verzorging werd toegediend wordt de pijn stilaan overbodig, waardoor die verdwijnt.

Hoofdpijn is als een boodschapper die een doel heeft... jou beschermen

De boodschap achter 'stress' is misschien "neem tijd om te rusten". Als je dat blijft negeren zoekt je brein naar andere manieren om je te beschermen. Met stekende hoofdpijn weet je je bed wel te vinden!  Zo zijn er tal van voorbeelden.

Het is misschien moeilijk te begrijpen als je dagelijks met pijn geconfronteerd wordt, maar je pijn heeft enkel positieve intenties. Waarschijnlijk heb je je migraine geïnterpreteerd als: "ik moet naar een arts of specialist". Juiste beslissing! Alleen eindigt het daar niet.

Als geen medische oorzaak gevonden wordt, dan is de kans groot dat er iets mentaal aan de bron ligt en dat dit kan verholpen worden door je brein te 'herprogrammeren'

Hieronder vind je 4 uitgangspunten:

Boodschap is verouderd

In het verleden ontdekte je brein dat migraine je aanzet tot acties die jou beschermen. Nu is je leven zo veranderd dat die migraine-boodschap meer kwaad doet dan goed. Tijd om dat oude programma te verwijderen.

Onderneem nu actie

Mogelijk voelde je altijd al dat je je huidige werk, relatie, dat onverwerkte trauma, ... moest aanpakken. Tijd om je op onbewust niveau alle hulpbronnen te geven die je nodig hebt!

Fluisteren mag ook

Soms is het belangrijk dat je pijn blijft voelen. Zo weet je bv dat je beter even uit de drukte gaat, ... Dat begrijp je nu. Maar de pijn hoeft niet zo hard te zijn. We verminderen migraine-aanvallen naar lichte hoofdpijn. 

Afzetten van het alarm

Mogelijk staat de wetenschap niet ver genoeg om de fysieke oorzaak te vinden. Actie nemen is dus niet mogelijk. Het enige effect van je migraine is minder levenskwaliteit. Tijd om het af te zetten.

 

 

Het moment waarop je je migraine niet meer wil wegkrijgen, maar begrijpt, ebt de pijn weg.

migraine glenn jones

Hoe gaat Glenn te werk?

Ons brein leert continu uit onze dagelijkse ervaringen. Telkens worden zo verbindingen gelegd, versterkt of afgezwakt tussen de neuronen in je brein.

Bij elke ervaring worden 'programma's' geschreven en geüpdatet. 10km met de wagen rijden zonder er bij stil te staan hoe je het det? Dat kan, het gaat vanzelf.

Meestal werken deze programma's in je voordeel, maar af toe ondermijnen ze jouw levenskwaliteit met 1 einddoel: jou te beschermen.

Glenn overlegt met dat onbewuste deel van je brein en kijkt of we die programma's kunnen herschrijven op een manier zodat ze echt werken vóór jou.
Zo verzwakken de neurologische verbindingen in je brein die je die 'pijn geven' en versterken de verbindingen die je ten volle beschermen en jou optimale levenskwaliteit geven. 

Veelal kan dit in 1 à 2 sessie. Zo wordt je migraine of andere hoofdpijn drastisch gereduceerd, of zelf helemaal weggehaald. 

Niet iedereen komt hiervoor in aanmerking, dus als je benieuwd bent of dit jou kan helpen... doe hier de test!